A-studiossa professori Mikael Fogelholm ja verisuonikirurgi Taija Somppi keskustelemassa lihansyönnistä ja muusta ravitsemussuosituksiin liittyvästä. Ohjelman voi katsoa vielä 29 päivää täältä.
Jokainen voi itse arvioida, miten henkilöt pärjäsivät keskustelussa.
Ps. Vähän aikaa sitten muuten julkaistiin vuoden 2012 ennakkotiedot suomalaisesta ravintotaseesta. Sen mukaan lihan kulutus pysyi vuoden 2011 tasolla, eli 77,5 kg vuodessa/asukas. Possua dissataan ja nautaa sekä siipikarjaa suositaan verrattuna aiempiin vuosiin. Vuodesta 2000 lihan kokonaiskulutus taseen mukaan on lisääntynyt lähemmäs 10 kg/asukas. Monessa Euroopan maassa lihan kulutus on Suomea vielä korkeampaa, mutta esim. naapurimaista Virossa ja Norjassa lihaa syödään Suomea vähemmän. USA:ssa kulutus on jopa 120 kg/asukas vuodessa.
Pps. Jos moni kokeilee Riku Rantalan tavoin lihantonta lokakuuta, suosittelen menemään metsään ja hakemaan ilmaista lihan korviketta - eli sieniä! Niitä paistellessa ei ainakaan itselläni tule lihaa ikävä (vaikken lihatonta lokakuuta vietäkään; luomuliha-lokakuuta voisin harkita :) ).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti